Yemek güzel şey, kimilerimiz için yemesi kadar yapması da keyifli. Fakat, işin aslı, bazı yemekleri evimizin mutfağında tam kıvamında yapmak maalesef imkansıza yakın. Kiminin malzemelerini bulup bir araya getirmek çok zor; kimini hazırlamak büyük beceri ve emek gerektiriyor; üstelik bunca emek bazen küçük bir hatayla ziyan oluyor. O yüzden, gelin siz bu listedeki hiçbir şeyi evde denemeyin! Bunun yerine, gidin, en güzelini yiyin; hesabı öderken de GastroClub indiriminizi kullanın; böylece hem zamandan hem paradan tasarruf edin!
Brownie
Brownie yapmayı herkes denemiştir. Göze son derece kolay görünen bir tarifi olmasına karşın, işin aslı pek de öyle değil! İçi nemli olmalı ama cıvık da olmamalı; damakta yoğun bir çikolata tadı bırakmalı, asla ama asla yumurta kokmamalı! Eh, bunca kurala uymak pek de kolay değil. Üstelik, tutturdunuz diyelim, içine koyduğunuz şeker ve çikolata miktarı gece uykuları kaçıracak cinsten! Bizce, bunca çabaya girmektense, %15 GastroClub indiriminizle Gram’ın nefis ve en güzeli de unsuz ve şekersiz browniesini deneyin!
Makaron
Fransızların dünyaca ünlü tatlısı makaron, badem unu, yumurta akı, şeker, krema gibi bulunması pek de zor olmayan malzemelerle yapılsa da, hazırlanışı esnasında o kadar hassas davranmak gerekiyor ki tarif tam bir kabusa dönüşüyor! Kıvamını tutturmak çok zor, üstelik birleştirirken bile kırabilirsiniz! Gelin siz hiç uğraşmayın, Patisserie de Pera’da kendinize güzel bir makaron ısmarlayın, hesabı da %20 indirimli ödeyin!
Kruvasan
Tıpkı makaron gibi, bu Fransız tarifini de tutturmak çok zor! Dışı her ısırıkta çıtırdayan, içi kat kat, yumuşacık, puf gibi bir kruvasan yapmak için tüm talimatlara dikkatle uymalısınız. Yine de maalesef hamur işi bu, fırınınızı beğenmez, malzemelerinizin markasından bile arıza çıkarır, tutmayabilir. Oysa Le Pain Quotidien’de kruvasan yemek sizi hiç üzmez, hatta %10 GastroClub indiriminiz sayesinde hesabı öderken bile mutlu kalabilirsiniz!
Çikolata
Çikolata çoğumuz için o kadar evde yapılamaz bir şey ki, çoğu tarifte un gibi, şeker gibi, o da malzeme listesine direkt olarak yazılıyor. Sırf çikolata yapmayı öğrenmek için haftalarca süren kurslar bile var. Çikolata yemek sizin için sadece marketten birkaç tablet almaksa bilemeyiz tabii ama, eğer bizim gibi butik çikolatacılarla tanışıp aşka düştüyseniz sizi La Chocolaterie’ye alalım! La Chocolaterie'de çeşit çeşit çikolatalardan dilediğinizce alın, GastroClub üyeleri burada her zaman %25 indirimli öder!
Balık Köftesi
Ülkemiz bir yarımada olmasına karşın, balık pişirme kültürümüz maalesef pek zengin değil. Çoğumuz, balığı una bulayıp kızartmaktan öteye geçemiyoruz. Zaten evde balık yapmak da başlı başına bir külfet. Temizlemesi ayrı zor, pişirdikten sonra evden kokusunu çıkarmak ayrı. Zaten uygun balık çeşitlerini bulmak da pek kolay değil. Hal böyleyken, evde balık köftesi yapıp yemek biraz deli işi; güzel olur mu olmaz mı, zahmetine değer mi belli değil. Atlas Balık’ta balık köftesini usta ellerden yemek, üstelik hesabı da %15 indirimle ödemek varken bizce evi kokuttuğunuza değmez!
Eggs Benedict
Poşe yumurta, füme somon, kızarmış ekmek ve holandez sosun bir araya gelmesiyle hazırlanan bu nefis yiyeceği hazırlamak için öncelikle sosunu yapmayı öğrenmelisiniz. Yumurtalı bir sos olan holandez sos, yalnızca tazeyken tüketilmeli ve yumurtaların pişmemesi için durmaksızın çırparak, çok dikkatli hazırlanmalı. Poşe yumurta hazırlamanın zorluğu bu sosun yanında devede kulak kalıyor! Sabah sabah kahvaltı için kim uğraşacak bu kadar diyenler için harika bir önerimiz var elbette: GastroClub üyelerini %10 indirimli ağırlayan Le Pain Quotidien!
Sushi
Balığın pişmesine alıştığımızdan mıdır nedir, sushiye ön yargılı yaklaşan çoktur. Oysa bir kez tadan vazgeçemiyor! Gelin görün ki, sushinin malzemelerini bulup bir araya getirmek hakikaten çok zor! Sushi ruloları yapmak için satılan bambu gereçleri, yosunu, pirinci buldunuz diyelim; maalesef Türkiye’de uygun tazelikte deniz ürünü bulmak samanlıkta iğne aramaya benziyor! Çiğ yenen bir ürün olduğundan, yenen her şeyin tazeliğinden emin olmak çok önemli, zehirlenme riski çok yüksek. O yüzden bu konu şakaya gelmez, işi mutlaka profesyonel ellere bırakmak gerek. Mesela, Gastroclub üyelerini %20 indirimli ağırlayan Japonika’ya!
İçli Köfte
Bu toprakların vazgeçilmez tatlarından içli köfte, evde yapması çok zahmetli bir yemek. Saatlerce uğraşılarak yapılmasına rağmen yine de epeyce riskli çünkü haşlarken ya da kızartırken birden dağılabiliyor. Dışının kıvamını ayarlamak bu sebeple epey zor, şekil verip içini doldurmak da öyle. Halbuki Köşebaşı’na gitseniz, nefis bir içli köfte yiyeceğiniz garanti; hem de %20 indirimli!
Baklava
İyi bir baklava, arkasından bakınca karınca duasının bile okunabildiği incelikte, tam kırk kat el açması hamurla hazırlanmalı ve şerbetini çektiğinde bile çıtır çıtır ve kabarık olmalı; ayrıca her lokmada fıstığın, tereyağının, ve şerbetin tadı ayrı ayrı alınabilmeli. E şimdi bu kalori bombası nefis tatlıyı bir tepsi yapıp yemek akıl karı değil, zaten tutturabilme ihtimali de imkansıza yakın. Bizce, kimse bu işe girişmemeli, hele de en güzelinden Çanak Kebap’ta yiyip hesabı da %10 indirimli ödemek varken!