İstanbul'da Balık Keyfinin En İyi Adresleri

Rakı balık dediğin öyle her yerde yapılmaz. Azıcık seçici olacaksın!

Şöyle güzel bir sofraya oturacaksın sevdiklerinle,

Alacaksın karşına denizi, kaybolacaksın önce mavisinde sonra batıracaksın güneşi,

Vuracaksın kadehleri birbirine ve diyeceksin ki ‘en kötü günümüz böyle olsun!’.

GastroClub ekibi olarak rakı, balık keyfinin İstanbul'daki en iyi adreslerini sizler için seçtik.

 

 

MAVİ BALIK

 

Sırtını İstanbul’un en güzel yeşil tepelerine dayamış ve İstanbul boğazının panoramik manzarası ile bütünleşen salon ve terası ile Mavi Balık muhteşem lezzetler ve hizmet anlayışı sunuyor. Mavi Balık’ın zengin menüsü ile usta şeflerinin hünerli ellerinde hayat bulan deniz ürünleri ve birbirinden lezzetli tatları, günün her saatinde en taze malzemelerle ve en hijyenik koşullarda özenle hazırlanmaktadır. Fesleğenli Levrek, Gerçek Torik Lakerdası, Kalamar Izgara, Balık Tandır ve Ev Yapımı Baklava Mavi Balık’ın mutlaka denemenizi önerdiğimiz lezzetlerinden. Lezzetli balıklar tatmak ve eşsiz boğaz manzarasının tadını çıkarmak isteyen GastroClub üyeleri Mavi Balık’ta %10 daha avantajlı ağırlanıyor.

 

 

ATLAS BALIK

 

Adını dünyayı omuzlarında taşımak zorunda kalan deniz kızı Klymene’nin oğlu Atlas’tan alan restoran, muhteşem boğaz manzarasıyla Arnavutköy’ün klasiklerinden. Boğazın büyüsünü lezzetle buluşturan adres Atlas Balık’ta, asma yaprağında pişirilen enfes levreği, beğendili ahtapotu, balık içli köfte ve patlıcanlı levreği mutlaka denemelisiniz! Leziz ana yemek ve ara sıcakları, hızlı servisi ve güler yüzlü personeliyle Atlas Balık gurmelerin gözde adresi olmaya devam ediyor. Pazıya sarılı levrek; Fileto şeklindeki levreğin, tuz ve karabiber ile marine edilip, pazı yaprağına sarılarak fırınlanmasıyla oluşan bu eşsiz lezzeti denemenizi kesinlikle öneriyoruz! Muhteşem bir boğaz ve köprü manzarasına karşı lezzetli ve keyifli bir akşam geçirmek için mutlaka uğranılması gereken bu mekânda GastroClub üyeleri öğlenleri %20, akşamları %15 avantajlı ağırlanıyor.

 

 

SALTATOR RESTAURANT

 

Mekanın Prens Adaları manzarasına hakim teras katında, güzel havaların ve muhteşem manzaranın keyfini çıkartabilir, bar bölümde keyifli saatler geçirebilirsiniz. Salonun bir duvarında cam sanatçısı Tülin Akgül'ün elinden çıkma, iddialı cam çalışması mekandaki tasarım anlayışının bir göstergesi. Dostlarınızla konforlu ve keyifli vakit geçirebileceğiniz restoran katı mekanın tüm sıcaklığını ve kalitesini hissedeceğiniz bir bölüm. Mekanın şıklığının yanında, Ege yöresine ait otlarla ve malzemelerle yapılan mezeler, kaliteyi her an hissetmenizi sağlıyor. Günlük olarak, bölgedeki olta balıkçılarından tedarik edilen balıklar ve Cunda'dan gelen taze deniz mahsulleriyle; her zaman taze ve sağlıklı ürünler tadabilirsiniz. Yengeç bacağı, ahtapot ızgara, balık köfte ve ızgara keçi peyniri favorilerimizden. GastroClub üyeleri 18:00'a kadar %20, 18.00’dan sonra ise %15 daha ayrıcalıkla ağırlanıyor. Rezervasyon yaptırırken GastroClub kartınızdan bahsetmeyi unutmayın…

 

 

MİRA BALIK

 

İstanbul Boğazı’nın muhteşem manzarasına sahip Arnavutköy’de Boğaz Köprüsü ve Kuleli’nin ışıkları ile aydınlanan beyazın hakim olduğu keyifli bir bahçe içinde hizmet veren Mira Balık lezzet tutkunlarının vazgeçemediği "boğazın en samimi balıkçısı" konumunda. Modern ve sıcak dekorasyonu, etkileyici manzarası ve muhteşem lezzette spesiyalleriyle, klasik balık mutfağının yanı sıra misafirlerine her zaman yeni tatlar sunmayı seven bir anlayışa sahip Mira Balık. Soya soslu cibes salatası, ermeni usulü zeytinyağlı yaprak sarma, acılı Girit ezme, Mira mutfağından torik lakerda, özel spesiyal ahtapot carpaccio, Bodrum’dan özel getirtilerek hazırlanan ahtapot ızgara, İstanbul’da çok az yerde görebileceğiniz sübye güveç ve sübye pilaki, levrek pazı sarma ve muhteşem paella Mira Balık'ta mutlaka tatmanız gereken lezzetler. GastroClub üyeleri Mira Balık'ta 18.00'e kadar %15, 18.00 sonrası ise %10 daha ayrıcalıklı ağırlanıyor.

 

 

SARDUNYA KARAKÖY

 

Sardunya Karaköy; Boğaz’a sıfır konumu, mutfak ve servis anlayışı, gösterişten uzak tasarımı ve Sardunya çiçekleri ile misafirlerini kucaklıyor. Solunuzda Boğaziçi köprüsü, karşınızda Kız Kulesi, sağınızda Topkapı Sarayı ile boğazın enfes manzarasında kendinizi İstanbul’un büyüsüne kaptırmamak elde değil. Şehrin akışından uzak fakat her cephesiyle İstanbul kokan, Türk ve Akdeniz Mutfağından seçkin lezzetler sunan Sardunya Karaköy 17 yıldır unutulmaz anlarınıza ev sahipliği yapıyor. Sardunya menüsü deniz ürünlerinden et çeşitlerine, misafirlerine farklı pişirme teknikleriyle hazırlanmış lezzetleri titizlikle sunuyor. Sardunya Karaköy’ün eşsiz manzarası ve lezzetleri GastroClub üyelerine %15 ayrıcalıklı sunuluyor.

 

 

YELKEN RESTAURANT

 

2002 yılından bu yana Yeniköy’de balık tutkunlarının buluşma noktası olan Yelken, klasik tatların yanı sıra Akdeniz mutfağının eşsiz lezzetlerini de sunuyor. Günlük mevsim balıklarını ve deniz mahsullerini, alışılagelmiş sunumların yanında özel pişirme teknikleriyle farklılaştıran Yeniköy Yelken, yenilikçi bir mutfağa sahip olup usta şeflerin hazırladığı birbirinden farklı mezeler ve ara sıcaklar, bir müdavim kitlesi oluşturmuş durumda. Yeniköy’ün en güzel noktalarından birinde ve boğaz manzaralı terasında sofranıza İstanbul’u getiren Yelken, Akdeniz mutfağıyla da farklılaşıyor. Paella, lobster linguine, ahtapot carpaccio ve mavi yengeç bu lezzetlerden birkaçı. Geniş içki menüsünü de konuklarının beğenisine sunan Yelken’in özel mahzeninde dünyanın en ünlü şaraplarını bulabilirsiniz. Lounge bar ve cafe konseptlerini aynı çatı altında buluşturan Yelken Palace aynı zamanda oyun odası ile birlikte, keyifli bir yemeğe çocuklarıyla gelmek isteyen ailelerin tercihi oluyor. Konfor ve rahatlığın ön planda olduğu dekorasyonu, ışıltılı İstanbul manzarası ve yemeği zevke dönüştüren menüsü ile Yelken; benzersiz bir atmosferde siz GastroClub üyelerini %10 ayrıcalıklı olarak, Akdeniz’e yelken açmaya davet ediyor.

 

 

THE BOSPHORUS KALAMIŞ

 

The Bosphorus Kalamış ile Boğaz’ın ılık esintisi bir de Kalamış Marina'da hissedin. Günün her saatinde keyfinize keyif katacak bir ortamda yazın teras ve bahçesinde, kışın kapalı salonlarında misafirlerini ağırlıyor. Kalamış marina girişinde eşsiz bir lokasyonda kendine ait otoparkı, deneyimli kadrosu ve leziz ürünleriyle hizmet veriyor. Balık ve deniz ürünlerimizi buhar, ızgara ve özel pişirme kaplarında tazeliğini ve doğallığını kaybetmeden pişirerek, deneyimli ve güler yüzlü personelleri ile beğeninize sunuluyor. Restoranda pek çok çeşit meze, salata, ara sıcak ve ana yemek mevcut. Başlangıç olarak Fesleğen Soslu Levrek, salatalar arasında Roka Salatası, ana yemekler arasında ise Deniz levreği kesinlikle denemeniz gereken lezzetler arasında. Aynı zamanda alkolsüz fix menüsü de bulunuyor; başlangıçlar, soğuk mezeler, salata, ara sıcak olarak Kalamar Izgara, Sebzeli Balık Böreği Izgara, ana yemekte ise Mezgit, Minakop ve Levrek çeşitleri, meyve tabağı, tatlılar ve içecekler fix menüde yer alıyor. GastroClub üyeleri, The Bosphorus Kalamış'da 18:00'a kadar %20, 18:00 sonrasında ise %15 daha ayrıcalıklı ağırlanıyor.

 

 

GALAPAGOS

 

İsmini büyük okyanusun doğusunda bulunan, Ekvador'a bağlı kendine özgü birçok biyolojik tür barındıran takımadalardan alan Galapagos Restoran, bulunduğu bölgede bir ada yaratıp, alıştığınız lezzetlere ilave olarak dünya mutfaklarından damak tadınıza uygun lezzetleri, amatör bir ruh, profesyonel bir hizmet anlayışı içinde sizlerin beğenisine sunuyor. İstanbul'un kalabalığını ve yoğunluğunu hissetmeyeceğiniz bir yerde, Florya Menekşe Sahili'nde bulunan mekan, şehir tarafından kirletilmemiş bir şekilde denizin kokusunu içine çekmenize imkan sağlıyor. Lezzetine doyulamayan mezelerden; patlıcan salata, beyaz peynir, deniz börülcesi, yaprak sarma, Ermeni pilakisi, hamsi koli ve levrek marin öne çıkan çeşitlerden bazıları. Ara sıcaklardan ise şefin özel sosuyla hazırlanmış Galapagos Lokumu mutlaka tatmanız gereken lezzetler arasında yer alıyor. Çeşitli ülkelerden enteresan lezzetleri sizlerle paylaşarak; nezih, keyifli, huzurlu ve neşeli bir ortamda sizlere hizmet eden Galapagos, GastroClub üyelerine %15 ayrıcalık sağlıyor!

11 Aralık 2017
SHARE:
NEWSLETTER SUBSCRIPTION
Sign up for our email list to receive exclusive offers and promotions
SEARCH
BECOME A BLOGGER If you like writing reviews and articles about food and restaurants, we’d like to hear from you! APPLY NOW
INSTAGRAM