Erkeklere Tavsiyeler: ‘Özel günler' için İstanbul’un En İyi 5 GastroMekanı

Lezzetli yemekler yapan bir erkeğin, diğerlerinden her zaman 1-0 önde başladığı yadsınamaz bir gerçek. Mutfağa girip harikalar yaratamıyor olabilirsiniz ama özel bir damak tadına ve restoran bilgisine sahip olmak da, onu etkilemenin bir diğer yolu. Biz de size yardm edelim dedik ve özel günleriniz için İstanbul’un en iyi 5 GastroMekanını seçtik:

 

 

Topaz, Gümüşsuyu

 

İstanbul’da ‘fine dining’ in en önemli adreslerinden. Özel günler için hazırlanan mönülerin yanı sıra degüstasyon mönüleri ile de şehrin öncülerinin arasında. Akdeniz mönüsü içerisindeki leziz seçeneklere, Osmanlı mutfağının geleneksel tadlarını da yeniden yorumlayıp ekleyerek yaratılan Topaz’ın mönüsü sizlere boğazın göz alıcı manzarasında “lezzet keşfi” deneyimi yaşamanızı sağlayacak. Geleneksel mutfağı yenilikçi yaklaşımıyla yorumlayan Topaz’da düğün çorbası, ızgara Babakale ahtapot, dana kaburga, sıcak ve soğuk servis edilebilen kaz ciğeri, altın yapraklı çikolata sufle ve Afyon kaymaklı ekmek kadayıfı gibi denemeniz gereken muhteşem tatlar Topaz’ın dünyanın en prestijli şarap otoritelerinden Wine Spectator’ın “Award of Excellence” listesinde yer alan ödüllü şarap kavı ile sizleri bekliyor.

 

 

La Mancha, Kuruçeşme

 

İtalyan aşkı, İspanyol ateşi ve Fas güneşiyle yoğrulmuş gercek bir Akdeniz mutfağı La Mancha. Kuruçesme’de boğaza nazır. Barın kokteylleri harika. Türkiye’nin en başarılı restoranlarından Banyan’ın şefi Sedat Keçeci’nin öncülüğünü yaptığı muhteşem de bir menüsü var. Jumbo karidesli yeşil risotto, Fas usulü kuzu güveç favorilerimizden. Makarna aşıkları da Cacio e Pepe’yi denemeli. Masanızın yanına bir parmesan tekeri getiriyorlar ve tekerleğinin ortası pürmüzle yakılarak peynir Calvados alevinde karamelize hale getiriliyor. Bucatini tekerleğin içinde peynirle harmanlandıktan sonra trüf yağı ve karabiberle servis ediyorlar. Calvados, Fransa'nın kuzeybatısında, aşağı Normandiya denilen bölgede yapılan elma aromalı bir Brandy. Bazı yemeklerde içinde alkol olduğunu anlamazsınız ama bu makarnada Calvados alkolünü hissediyorsunuz. Parmesanla karışmış kokusu adeta içinize işliyor, gözleriniz parlıyor. Gerek servisi, gerek ise kokteylleri ve menüsü ile İstanbul’da ki en favori mekanlarınızdan olmaya aday bir yer La Mancha.

 

 

Fine Dine Restaurant, Sultanahmet

 

Aziz İstanbul'a tepeden bakmak isteyenler için Fine Dine İstanbul, Sultanahmet’te ‘Hotel Arcadia Blue’nun çatı katında! Restorana girdiğiniz an sizi etkisine alan, bakmaya doyamayacağınız ve fotoğraf çekmek için hemen kendinizi balkona atacağınız eşsiz bir İstanbul manzarası sizi karşılayacak. Özel günler için yemeğinizi Ayasofya, Sultanahmet, Boğaziçi ve Marmara Denizi’ne kadar görüş açısı olan bir masada loş bir ışıkta yemekten daha romantik ne olabilir? Etkilenecek ve etkileyeceksiniz. Fine Dine Istanbul, ’Saray etkisinde İstanbul mutfağı' içerikli, İstanbul'un Osmanlı'dan bu yana yitirmediği kültür mozaiğini yansıtan lezzetlerle oluşan bir menüyle hizmet veriyor. Osmanlı mutfağı ama alışılagelmiş, ağır, ağdalı mutfaktan çok daha rafine, çok daha niş bir menü sunuyorlar. Paşabahçe’nin el yapımı, turkuaz rengi incecik bardakları ise zarif aksesuarlarıyla birlikte restoranın alamet-i farikası. İstanbul'a karşı zengin menüsü, özenli mutfağı, güler yüzlü personeli ve gündüz başka gece bambaşka, tadına doyulmaz manzarası ile Fine Dine size kaliteli zaman geçireceğinizin sözünü veriyor.

 

 

Banyan, Ortaköy

‘Food for the Soul’ sloganı ile tanıdığımız, Asya baharatlarını dünya mutfağı ile harmanlayarak yarattığı çok özel lezzetlerle ve Ortaköy camisini, boğazı ve Boğaziçi köprüsünü kucaklayan kaptan köşkünü anımsatan manzarası ile tanınan Banyan, Türkiye’nin ilk Asya Füzyon restoranı. Hem de son 10 yılda aldığı En iyi Füzyon Mutfağı, En İyi Etnik Restoran, En Sağlıklı Menü gibi 9 farklı ödülle, ödüle doymayan bir restoran diyebiliriz. Biraz ‘trivia’ verelim. Banyan (Hint inciri) ağacı, Asya’da ölümsüzlüğün ve kudretin simgesi olarak tanınan oldukça heybetli bir ağaçtır. Banyan ağacının dallarından sarkan filizler, toprağa ulaşınca kök haline gelir ve yeni gövdeler oluşturur.  Bu sayede, ağaç kendini yeniler ve hayat kazanır. Banyan Restaurant’ın da ismini aldığı bu ağaç gibi, kökleri farklı kültürlerden besleniyor ve değişik dünya  lezzetlerini gölgesinde barındırıyor. Yemekler tamamen katkısız, doğal ve en taze malzemelerle yapılıyor. GastroClub olarak Portakallı biftek, karamelize erik sosta pişmiş ördek but konfit ve Malezya usulü kuzu kaburga favorilerimiz arasında!

 

 

Saigon, Şişhane

 

Şişhane’de IKSV’nin bulunduğu Deniz Palas’ın terasında, Budda heykeli ve muhteşem eski İstanbul manzarasıyla Saigon, diğer mekanlardan oldukça farklı. Asya mutfağını seven, yeni yemek teknikleri ve sürprizli füzyon mutfakların peşinde koşanlar için en doğru adres! Saigon’da Akdeniz ve Asya mutfağı modern ve kreatif bir dille buluşuyor. Bu harmana “Meditasian” diyorlar. İki farklı mutfak kültürünü Türkiye’de buluşturunca hoş, sıcak sürprizler doğuyor. Sushi/sashimi bölümü hariç yaklaşık 40 tabaktan oluşan bir menüleri var. Mutfakta tamamen mevsimsel sebzeler kullanıyorlar. Şarap menülerinin skalası geniş. Makul fiyata iyi bir şarap isteyeni de nadir bulunan yüksek kalite bir tat arayanı da tatmin edecek zenginlikte. Gastronomi direktörleri Peru doğumlu, ünlü Luis Arevalo, müzik direktörü ve resident ise DJ Peter Thomas. Saat 12:00’de öğlen yemek servisiyle başlıyorlar, 23:00’de mutfak kapanıyor ama müzik ve eğlencenin gece 02:00’ye kadar sürdüğü Saigon özel günleriniz için İstanbul’un en iyi 5 GastroMekanından biri.

 

 

11 Mayıs 2016
PAYLAŞ:
E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
E-Bülten’e üye olun, tüm ayrıcalıklardan önce sizin haberiniz olsun.
ARAMA
SEN DE YAZAR OL Benim de söyleceklerim var diyorsan yazar olma sırası sende. HEMEN BAŞVUR
INSTAGRAM