Acıların çocuğu musunuz?

Acıların çocuğu musunuz?

GastroClub en güzel 5 acılı tabağı ve restoranı seçti!

Acı yemekler, baharatlar, mezeler çoğumuzun vazgeçemediği bir tutkudur. GastroClub olarak biz de acıseverlerle bu tutkuyu paylaşmak için iştahınızı açacak en acı lezzetleri ve mekanları derledik.

 

İşte İstanbuldaki en acı tabaklar:

 

 

 

Acılı bir meze: Atom

 

Acılı mezeler içinde en çok tercih edilen tarif olan Atom, acıseverlerin vazgeçilmezi basit ama lezzetli bir mezesi. İçerisinde acı biber kurusu, süzme yoğurt, sarımsak ve zeytinyağı bulunan bu lezzet, acıdan gözlerinizi yaşartmak için sizleri bekliyor! Çilingir sofralarının vazgeçilmezi olan Atom mezesini denemeniz için İstanbul’da Arnavutköy’de harika bir Boğaz manzarasına hakim olan ve GastroClub üyelerinin %15 indirimli ağırlandığı Zıpkın’ı öneriyoruz!

 

 

 

Acılı mantı: Acılı Çıtır Bihter

 

Mantı, özel salçalı sosunun, tereyağın ve sarımsaklı yoğurdun enfes uyumuyla Türk mutfağının olmazsa olmazlarından. Haşlanmışı ve çıtırı bulunan bu lezzet için mekan önerimiz ise eşsiz lezzeti, kaliteli ve özenli hizmetiyle İstanbul’un meşhur mantıcılarından Bodrum Mantı. Akasya Avm, Arnavutköy, Ataşehir, Göktürk, Buyaka Avm, Orya Park, Şaşkınbakkal, Ulus ve Fenerbahçe şubelerinde GastroClub üyelerinin %15 avantajla ağırlandığı Bodrum Mantı’nın tereyağlı acı soslu, en çıtırından ‘Çıtır Bihter’ tadılması gereken acı lezzetlerinden. Bu çıtır canınızı yakacak!

 

 

Acılı Zırh Kebabı

 

Yöresel yemeklerimizin ve mutfağımızın başında gelen kebap, usta ellerde yapıldığında vazgeçilmez bir lezzet haline geliyor. Zırh ile elde günlük çekilmiş kuzu etinin çeşitli baharatlarla terbiyelenmesi ve kömür ateşi üzerinde pişirilmesiyle yapılan Acılı Zırh Kebabı, denemeniz gereken kebaplar arasında! Bu lezzeti tatmak için GastroMekan önerimiz ise Karaköy ve Gümüşsuyu şubeleri ile modern ocakbaşı konseptinin mimarı Ali Ocakbaşı. Zırh kebabıyla kebap ve acı severler için harika bir fırsat sunuyor. Üstelik, GastroClub üyeleri Ali Ocakbaşı’nda gündüz servislerinde %25, aksamları ise %15 indirimli ağırlanıyor.

 

 

Acılı Çiğ Köfte

 

Acı denince akla ilk gelen lezzetlerden birisidir acılı çiğ köfte. Genellikle Urfa yöresine ait olduğu düşünülse de Antep usulü çiğ köftenin yeri bir başkadır. Bulgur, salça ve yöresel baharatların karışımından yapılan bu özel lezzet için mekan seçimimiz ise; lezzetin ve şıklığın buluştuğu, menüsünde Gaziantep yemeklerine yer veren Etiler’deki Zerafet Restaurant. Görüntüsü, lezzeti ve acısıyla çiğ köftenin tadı damağınızda kalacak! Unutmayın, GastroClub üyelerinin %15 avantajla ağırlanıyor.

 

 

Acılı Karides Çorbası: Tom Yum Goong

 

Tayland’ın bu acılı karides çorbasını Türkiye’de en iyisini tadacağınız yer elbette ki defalarca Türkiye’nin en iyi uzak doğu restoranı seçilen Pera Thai. Tom Yum Goong tarifinde kaffir lime yaprakları, limon otu, kişniş, galangal koku, sarımsak, yeşil Tayland acı biberi, taze sıkılmış limon suyu ve mantar bulunuyor. Tayland mutfağının acısına alışkın olmayanlar için zor bir tat olduğunu belirtelim! Ama yaklaşan soğuk kış günlerinde içinizi ısıtacağı ve bağışıklık sisteminizi güçlendireceği kesin! Unutmayın, Tayland mutfağının Türkiye’deki en iyi temsilcisi Pera Thai’de GastroClub üyeleri %10 ayrıcalıklı ağırlanıyor!

 

Şimdiden afiyet olsun.

 

11 Mayıs 2016
PAYLAŞ:
E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
E-Bülten’e üye olun, tüm ayrıcalıklardan önce sizin haberiniz olsun.
ARAMA
SEN DE YAZAR OL Benim de söyleceklerim var diyorsan yazar olma sırası sende. HEMEN BAŞVUR
INSTAGRAM